Beschermingsbewind Oost

Snel één van onze bewindvoerders spreken? Wij zijn telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 12.30 uur op 088 - 766 3666. Of mail naar beschermingsbewind@stadsbankoostnederland.nl

Beschermingsbewind

Stadsbank Oost Nederland komt op voor jouw financiële belangen

Zelf je financiën regelen lukt niet altijd. Mogelijk is er sprake van een lichamelijke of geestelijke beperking, ouderdom of heb je te maken (gehad) met een ingrijpende gebeurtenis. Als in dat geval iemand anders je geldzaken regelt is het ontzettend belangrijk dat je hem of haar volledig vertrouwt: het gaat om jouw geld. Als er niemand in je omgeving is, die je financiële administratie kan verzorgen, is beschermingsbewind mogelijk verstandig. Wij voeren beschermingsbewind uit voor ruim 1.000 huishoudens in Twente en de Achterhoek.

Hoe ziet beschermingsbewind bij Stadsbank Oost Nederland eruit?

Beschermingsbewind is bedoeld om jou te beschermen. Met tussenkomst van een rechter wordt je complete financiële administratie uit handen genomen door een bewindvoerder. Financiële dienstverlening is ons vak je kunt erop vertrouwen dat wij een onafhankelijke en professionele partij zijn.  We vertellen hieronder wat beschermingsbewind inhoudt. Wat regelen wij en wat betekent dat voor jou?

 • Inventarisatie inkomsten, uitgaven en (eventuele) schulden.
 • Stabilisatie van je financiële situatie.
 • Rekeningverantwoording naar rechtbank.
 • Voorzieningen aanvragen (zoals toeslagen, verzekeringen, kwijtscheldingen).
 • Inventarisatie en doorvoering verhoging beslagvrije voet, bij voldoende inkomen. Dan blijft  meer inkomen over.
 • Voorkomen – waar mogelijk – dat nieuwe schulden ontstaan.
 • Betaling van alle rekeningen (zoals bij een Budgetbeheerrekening).
 • Verzorging belastingaangifte
 • Persoonlijk contact met onze bewindvoerders.
 • Je post wordt rechtstreeks naar de bewindvoerder gestuurd.
 • Je ontvangt een vast bedrag aan week- of maandgeld voor persoonlijk onderhoud (zoals boodschappen). Net zoals bij een Budgetbeheerrekening.

Goed om te weten: je schulden worden eerst geparkeerd

Beschermingsbewind richt zich op het terugkrijgen van rust en stabiliteit in je financiële situatie, als eerste stap. Dat betekent dat schulden in eerste instantie blijven en mogelijk oplopen vanwege de rente. Hoe vervelend ook: deurwaarders kunnen nog steeds aankloppen. Schulden oplossen (lees: saneren) is de volgende stap.

Budgetzeker & Beschermingsbewind

Na 18 maanden kun je zelf je financiële administratie weer volledig overnemen.
Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik blijven maken van een budgetbeheerrekening. Het vervolg is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Neem contact
met ons op voor de mogelijkheden.

 

Doorgaans is er één bewindvoerder die de financiële administratie voor jou verzorgt, onder toezicht van de rechtbank. Deze bewindvoerder is niet altijd beschikbaar of bereikbaar. Onze bewindvoerders werken daarom in een team om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dit betekent dat je contact hebt met verschillende bewindvoerders.

 

Load More

Ja, ik wil Beschermingsbewind aanvragen