Schulden oplossen

Snel één van onze medewerkers spreken? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088 - 766 3666

Schulden oplossen

Eerst financieel overzicht krijgen, dan schulden aanpakken

Samen bepalen we prioriteiten in het belang van rust en overzicht in je financiën, als eerste stap. Welke inkomsten en uitgaven heb je? Dat kan via een budgetbeheerrekening inclusief begeleiding van onze budgetconsulenten. Je schulden aanpakken? Dat is stap twee. Budgetbeheer is meestal de eerste stap om schulden aan te pakken. Meer weten over Budgetbeheer en de mogelijkheden om schulden aan te pakken? Neem gerust contact op. Stadsbank Oost Nederland lost dagelijks schulden op voor zo’n 1.300 huishoudens in Twente en de Achterhoek.

Eerst financiële stabiliteit, dan schulden oplossen

Is er financiële stabiliteit (lees: inzicht in je inkomsten en uitgaven)? Dan is het tijd om de schulden aan te pakken. We nemen contact op met je schuldeisers om in goed overleg een regeling te treffen, zonder tussenkomst van een rechter.  De aanvraag van een Wsnp-traject (wettelijke schuldsaneringsregeling natuurlijke personen) kunnen wij ook voor je regelen als het in overleg met betrokken partijen niet lukt. Schulden worden doorgaans in drie jaar tot vier jaar opgelost.

Kom zelf weer op de goede weg

Je zet elke dag een stapje op weg naar een schuldenvrij bestaan. Samen voorkomen we dat er nieuwe schulden ontstaan en dat bestaande schulden zo snel mogelijk worden opgelost (lees: gesaneerd). Met Stadsbank Oost Nederland ben je op de goede weg en krijg je de kans om financieel gezond te worden én blijven zodat je straks weer je eigen pad kunt uitstippelen.

Wat je kunt verwachten bij schulden oplossen

Een schuldregelingstraject heeft een aantal stappen. Het aanvragen van een schuldregeling en de reactie van de schuldeiser(s) kost tijd. Het kan zijn dat (een deel van) je schuldeiser(s) akkoord gaat/gaan met het voorstel tot aflossing. Mogelijk gaat/gaan (een deel van) je schuldeiser(s) niet akkoord met het voorstel tot aflossing. In beide gevallen zoeken we samen naar een passende financiële oplossing. Dat betekent dat er toch een minnelijk traject (lees: zonder tussenkomst rechtbank) gestart wordt. Of je stroomt door naar een Wsnp-traject (lees: met tussenkomst van rechtbank). Goed om te weten: deurwaarders kunnen in deze periode nog steeds aankloppen.

De stappen op hoofdlijnen bij schulden oplossen:

  • Persoonlijke intake met een medewerker van Stadsbank Oost Nederland.
  • Ontvangst van documenten die we van je nodig hebben (denk aan inkomsten, schuldbewijzen, vaste lasten).
  • Stabiliteit in inkomsten en uitgaven terugkrijgen.
  • Aanschrijven schuldeisers.
  • Reactie schuldeisers (akkoord/geweigerd).
  • Schuldregeling opstarten.
  • Schulden aflossen.

De voortgang van je schuldregeling kun je 24/7 inzien op MijnStadsbank (lees: internetbankieren van Stadsbank Oost Nederland. Hiervoor kunnen klanten zich registreren). Neem contact met ons op voor meer achtergrondinformatie over schulden oplossen, duur van het traject en welke begeleiding wij bieden.

Ja, ik wil mijn schulden oplossen