Je werknemer op weg naar een schuldenvrije toekomst

Snel één van onze medewerkers spreken? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088 - 766 3666

Hoe ga je om met werknemers met schulden?

Als iemand last heeft van schulden of financiële problemen, heeft dit invloed op andere zaken. Denk aan verhoogd ziekteverzuim, minder goed concentratievermogen en gezondheidsproblemen. Je werknemer voelt continu zorgen en weet soms niet wat de oplossing hiervoor is.

Er zijn verschillende opties voor een werknemer, en ook voor jou als werkgever. We lichten ze even toe.

Je werknemer onderneemt zelf stappen

Het kan zijn dat je werknemer zelf aanklopt bij ons om zijn situatie op te lossen. Mogelijk vraagt je werknemer bij jou om een loonvoorschot of wordt er loonbeslag gelegd. Als werkgever hoef je dan niet veel te doen. Je kunt kijken of het loonbeslag overeenkomt met de wettelijke grens. Wij kunnen je hierbij helpen.

Als werkgever problemen signaleren

Schulden kan iedereen overkomen. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat werkgevers heel laat ontdekken als een werknemer in de financiële problemen zit, zoals bij loonbeslag. Je kunt als werkgever extra alert zijn op de volgende zaken om er eerder bij te zijn:

  • Je werknemer leent geld van collega’s
  • Je werknemer vraagt om loonvoorschot
  • Je werknemer heeft toename in ziekteverzuim
  • Je werknemer belt met schuldeisers en deurwaarders
  • Je werknemer is zichtbaar stressgevoelig of heeft concentratieproblemen
  • Je werknemer vraagt om extra werkuren

Bovenstaande aspecten kunnen een signaal zijn voor problemen. Als werkgever ben je hier het liefste zo vroeg mogelijk bij, omdat dit voor je werknemer en jou voordelen heeft. Een werknemer met financiële problemen kost namelijk al snel gemiddeld €13.000,- per jaar, vanwege ziekteverzuim, verminderde productiviteit en loonbeslag.

Hoe kan jij als werkgever helpen?

Als je problemen signaleert bij een medewerker, kan je het gesprek aangaan. Vind je dit lastig of kan je intern de hulp niet bieden? Wij helpen je dan graag met het geven van advies. Klop vooral bij ons aan om jouw werknemer de beste hulp te bieden. Zo krijgen we je werknemer weer snel financieel in balans. Je kan ook je werknemer verwijzen naar ons, zodat jij je kunt focussen op de werkrelatie.

Contact met ons opnemen

Wij helpen je graag als je er als werkgever zelf niet meer uitkomt. Je kunt contact opnemen door te bellen naar 088 766 3666 of door te mailen naar info@stadsbankoostnederland.nl.

Heb je vragen over de volmacht tot invordering, loonbeslag of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met onze consulenten voor kosteloos advies.

Ik ben werkgever en wil graag meer informatie