Meldpunt Enschede: hoge energierekening

Stadsbank Oost Nederland Geen categorie

De gasprijzen zijn flink gestegen. Daardoor valt bij veel mensen de energierekening een stuk hoger uit. De gemeente Enschede start daarom samen met Alifa een meldpunt voor advies bij hoge energiekosten. Het meldpunt is bedoeld voor inwoners die door de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen moeite hebben met het betalen van de energierekening.

Als je een melding doet word je, als je dit wilt, in contact gebracht met het Budget Advies Team van Alifa. Je krijgt dan een budget adviesgesprek, waarin goed naar je situatie wordt gekeken. Aanvullend kun je ook een gesprek met een bespaarcoach krijgen. Die kijkt naar mogelijkheden om in huis te besparen op het energieverbruik. Zo onderzoeken we of er manieren zijn om beter te kunnen rondkomen met je inkomen.


Hoe kan ik een melding doen?
Vanaf 3 januari kun je het meldpunt op de volgende manieren bereiken:

Extra energietoeslag voor lage inkomens

Huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) krijgen in 2022 een extra tegemoetkoming van € 200 voor de stijgende energiekosten. 

Heb je een bijstandsuitkering?
Dan hoef je niet te doen. Je bent dan al bekend bij de gemeente en krijgt het bedrag van € 200 vanzelf.

Heb je geen bijstandsuitkering?
Andere inwoners die in aanmerking kunnen komen, kunnen de energietoeslag aanvragen via www.enschede.nl/energietoeslag. Dat kan pas als er meer bekend is over de uitkering van de extra energietoeslag.


Let op:  Het meldpunt (Alifa) kan geen informatie geven over deze extra energietoeslag.