Hoge energieprijzen

Nadèsch Kuipers Geen categorie

We zien dat de hoge energieprijzen veel mensen raken. Daarom wijzen we je graag op het ‘prijsplafond’ dat vanaf 1 januari geldt. Zo heeft de overheid een maximaal tarief vastgesteld voor het gasverbruik en is het tarief voor elektriciteit verlaagd.

Let op: dit geldt echter tot een bepaald verbruik! Verbruik je meer? Dan geldt het vaak duurdere tarief, zoals is opgenomen in je energiecontract. Blijf daarom alert op je energieverbruik.

Meer informatie over het prijsplafond en de tarieven vind je op Vanaf 1 januari lagere energierekening door verruimd prijsplafond | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl.

Energie besparen
Op milieucentraal.nl vind je veel tips om energie te besparen. Door slimmer gebruiken kan je al 15% op energie besparen zonder dat het iets kost, neem je kleine maatregelen bespaar je nog eens 15%.

Energiecontract
Voor een aantal mensen is de energienota een heet hangijzer. Het kan zijn dat je energiecontract nog even loopt, dan betaal je nu de prijs die in je contract staat. Moet je nu een nieuw contract oversluiten, kan de maandelijkse energienota veel duurder uitvallen. De gemeente ondersteunt in veel gevallen mensen met een laag inkomen en een hoge energienota. Vraag het na bij je gemeente of kijk op het energieloket van je gemeente.