Gemeentelijke belasting

stefanie ellenbroek Geen categorie

De afgelopen weken is waarschijnlijk de factuur voor de gemeentelijke belasting op je mat gevallen, net als de factuur voor de waterschapsbelasting.
Het zou kunnen dat je de factuur niet ontvangt omdat je al automatisch kwijtschelding hebt gekregen van je gemeente.
Als je de factuur wel ontvangt kan het wel nog steeds mogelijk zijn om in aanmerking te komen voor kwijtschelding. Dit is onder andere afhankelijk van je woon- en inkomstensituatie.
Onderaan dit bericht staat beschreven hoe kwijtschelding aanvragen is geregeld binnen jouw gemeente.

Als je geen kwijtschelding krijgt kan de factuur op 2 manier worden betaald; bij voldoende saldo in één keer, anders in termijnen.
Deze betaling kan ingediend worden op MijnStadsbank; óf een ‘eenmalige betaling’ of een ‘nieuwe vaste betaling’.
De vaste betaling zal in het laatste geval worden ingevoerd in het budgetplan in termijnen. Het is daarom belangrijk dat wij het totaalbedrag van de factuur kennen en kunnen zien dat deze in termijnen moet worden opgenomen. Vink daarvoor aan dat het een betalingsregeling betreft en vul het totaalbedrag van de factuur in.

Mochten er nog vragen zijn over de betaling van deze factuur dan beantwoorden wij deze graag. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Informatie inzake kwijtschelding:

Voor onderstaande gemeenten geldt dat je kwijtschelding kunt aanvragen met het volgende formulier https://www.gbtwente.nl/images/kwijtscheldingsformulier%202017.pdf
Dit formulier moet geprint worden en opgestuurd worden aan het Gemeentelijk Belastingkantoor of gemaild worden naar info@gbtwente.nl, samen met de nodige bewijsstukken.
Waarvóór je die kwijtschelding (van de gemeentelijke belasting) eventueel kunt aanvragen verschilt per gemeente, voor deze info klik hier.
Kwijtschelding aanvragen voor de waterschapsbelasting (GBLT) doe je binnen deze gemeenten ook via de gemeente zelf.

Almelo
Borne
Enschede
Haaksbergen
Hengelo
Losser
Oldenzaal
Twenterand

Voor inwoners van de gemeenten Berkelland en Bronckhorst geldt dat ze een aanvraag om kwijtschelding van waterschapsbelastingen indienen bij het GBLT.

Onderstaande gemeenten zijn niet aangesloten bij het Gemeentelijk Belastingkantoor, door op de de gemeente te klikken kun je zien hoe en waarvoor je kwijtschelding aan kunt vragen voor de gemeentelijke belasting.

Aalten

Dinkelland

Hellendoorn

Hof van Twente

Lochem

Montferland

Oost Gelre

Oude-IJsselstreek

Rijssen-Holten

Tubbergen

Wierden

Winterswijk